Iris - kreikkalainen sateenkaaren jumalatarKuva: "Pastoral Symphone"
©Jonathon Earl Bowser
Iris oli viestinviejä Tartaroksen manalan ja Olympoksen välillä. Jos jumalten välille syntyi riitaa tai joku jumalista valehteli, Zeus lähetti nopeajalkaisen Iriksen hakemaan vettä pelottavan Styks-jumalattaren joesta. Jumalat joutuivat vannomaan tuon veden nimiin, ja jos joku erehtyi vannomaan väärän valan, hän vajosi vuodeksi koomaan ja joutui herättyään olemaan yhdeksän vuotta ilman jumalallisia oikeuksiaan ja toisten jumalien halveksima.

Iris oli Thaumas-titaanin ja nymfi Elektran tytär, ja hänet tunnetaan myös sateenkaaren jumalattarena. Hänen uskottiin tulevan maan päälle sateenkaarta pitkin.

Iris oli myös vastuussa sielun ja ruumiin erottamisesta kuoleman hetkellä. Koska sielu irtoaa ruumiista silmän kautta, annettiin silmän värikalvolle nimi iiris.

Iris puhuu sinulle totuuden merkityksestä. Hän muistuttaa, että pelko kertoa totuus on aina suurempi kuin kertomisen seuraukset. Hän pyytää sinua olemaan rehellinen myös omista tunteistasi, jotta et johdattaisi herkkää sydäntä kaipaamaan rakkautta sieltä, mistä se ei saa vastakaikua. Iris iloitsee myös aidon tunteen synnyttämistä kyyneleistä, koska niillä on puhdistava voima. ”Jos silmissä ei olisi koskaan kyyneleitä, sielu ei saisi milloinkaan nähdä sateenkaarta.”
Ympäröi itsesi jumalatar-energialla! Tässä esimerkkejä verkkokauppamme Sisäinen jumalatar® -tuotteista:
 

Mikä jumalatar sisälläsi haluaa tänään tulla esiin?
Sisäinen jumalatar® 
kirja ja kortit  44,70€
Lue lisää
Tilaa tästä

Sisusta häikäisevän kauniilla Jonathon Bowser -tekstiileillä!
Suihkuverho 69,90€
Lue lisää
Tilaa tästä

Ympäröi itsesi jumalatar-energialla aamusta iltaan! 
Sisäinen jumalatar®-muki eri väreissä  12,90€
Lue lisää
Tilaa tästä

Onnenpäiväkalenteri horoskooppimerkin mukaan tai personoituna!
alkaen 24,90€
Lue lisää
Tilaa tästä

Copyright 2013  ©jumalatar.fi - All rights reserved
Kaikki jumalatar.fi -sivuston materiaali on tekijänoikeuslain suojaamaa. Ethän käytä ilman lupaa!