Jousimies 23.11.-21.12.
Rohkea - Optimistinen - Sanavalmis
 

Onnetarten lempilapsi, Jousimies, on eläinradan optimisti, valloittava idealisti joka elää täysillä ja hurmaa mennen tullen kanssakulkijansa maailmanmatkoillaan. Hänen päänsä on täynnä suuria unelmia ja hän sukeltaa suin päin seikkailuihin niin ihmissuhteissaan kuin työelämässäänkin. Ja jostain kumman syystä, syvimmistäkin syövereistä hän kömpii aina jaloilleen, tarvittaessa yhä uudelleen ja uudelleen.

 

Jousimies janoaa Jumalten salaisuuksia, haluaa ymmärtää, nähdä ja kokea kaiken itse. Hän matkustaa paljon, vähintäänkin nojatuolissaan, ja usein löytää myös kumppaninsa vierailta mailta. Hän rakastaa filosofisia pohdintoja ja on kiinnostunut uskonnoista - ja opettaa mielellään näkemyksiään myös toisille. Hän on erittäin älykäs, mutta kärsimätön - ja saattaa siksi sortua saarnaamaan omaa totuuttaan toisille.

 

Jousimies hymyilee paljon ja on hurmaavan avoin. Jos haluat rehellisen mielipiteen, kysy Jousimieheltä - mutta muista että hänen suoruutensa voi viiltää syvältä. Yleensä et kyllä ehdi edes kysymään, Jousimies on todellinen töksäyttelijä, joka joutuu myös hankaluuksiin loukatessaan suoruudellaan. Hän rakastaa rehellisyyttä intohimoisesti – mutta on uskomattoman sokea kun kyseessä ovat hänen omat heikkoutensa.

 

Jousimies on spontaani ja impulsiivinen kaikissa toimissaan. Hän on töissä ehtymätön idealähde, mutta hänellä on harvoin kärsivällisyyttä viedä omia suunnitelmiaan loppuun asti. Esittele hänelle jokin uusi sporttinen harrastus ja hän syöksyy mukaan ensimmäisenä, mutta on myös ensimmäisenä lopettamassa sitä kyllästyttyään noin kolmessa päivässä.

 

Samalla tavalla hän kertakuluttaa myös ihmissuhteensa. Kun hän kääntää huomionsa sinuun, hän vyöryy ylitsesi, etkä koskaan ole kokenut vastaavaa paneutumista, innostusta ja mielenkiintoa. Hän saa sinut tuntemaan itsesi universumin tärkeimmäksi olennoksi ja innostaa sinut hehkumaan kanssaan elämän ihanuutta – mutta ensi kuussa (tai jo huomenna) hänellä on jo joku toinen mielenkiinnon kohde mielessään ja sinä voit vain jäädä ihmettelemään, mikä pyörremyrsky pani koko elämäsi sekaisin.

 

Rakkaus


Jousimies on asettanut isänsä jalustalle, joka jossain vaiheessa taatusti romahtaa, ja se lyö leimansa sekä mies- että naispuolisten Jousimiesten ihmissuhteisiin. Jousimies on älykäs ja lahjakas seikkailija, joka tekee mitä haluaa miettimättä seurauksia, mutta vaikka hän vaahtoaa globaalista kanssakäymisestä ja universaalista ymmärryksestä, hän ei kovin helposti kunnioita kanssaihmisiään. Varsinkaan naisia. Jos kuulet jonkun sanovan: "On vaikeaa olla nöyrä kun on niin hyvä", olet taatusti törmännyt Jousimieheen.

 

Ja silti hän on niin hurmaava, että vaikka suhteenne ei ehkä kestäkään kauan, kantaa hän mukanaan ikuisen rakkauden salaisuutta, ja sen kosketus on varmasti kokemisen arvoinen. Päivä Jousimiehen rakkauden kohteena voi antaa enemmän kuin kymmenen vuotta jonkun toisen kanssa. Jos haluat Jousimiehen kokonaan itsellesi, sinun on osattava antaa hänelle ehdoton vapaus silloinkin, kun hän kerjää sinua antamaan kaikkesi itselleen ikuisesti. Pidä häntä käsivarren mitan päässä, niin hän pysyy omanasi.

 

Parhaiten tämän valloittavan sydäntenmurskaajan kanssa pärjäävät tulen ja ilman merkit. Oinaan kanssa suhteesta tulee täydellisyyttä hipova, Vesimiehen kanssa syvä ja lennokas, Leijonan kanssa kuuma ja kiihkeä, toisen Jousimiehen kanssa dramaattinen ja Vaa'an kanssa suloinen, kaunis ja kestävä, mutta maan merkkejä suurpiirteisen Jousimiehen ei kannata edes kokeilla – heiltä hän vain särkisi sydämen. Veden merkkien kanssa Jousimies saattaa hetkellisesti onnistua hyvinkin, mutta kaikkein eniten Jousimies kuitenkin rakastaa elämää itseään ja sen salaisuuksien paljastamista.

Elementti: TULI
Planeetta: Jupiter
Onnen väri: vaaleansininen
Luonne: muuttuva
Onnen kivi: topaasi, ametisti
Laatu: positiivinen, maskuliininen
Onnen päivä: torstai
Avainsanat:  matkat, filosofia, valloittavuus
Onnen numero: 9
Terveys: Oinas hallitsee lantiota ja reisiä. 
Paino-ongelmia, niveltuehduksia.
Sielujen sympatia: Oinas, Leijona, Vaaka, Vesimies, Jousimies
Haasteellinen suhde: 
Härkä, Kauris


Jousimiehen onnenkukat

Voikukka, Azalea, Sinivuokko, Iisoppi

 

Jousimies rakastaa luonnonkukkia.


Jousimies nauttii kukista ehkä eniten luonnon helmassa. Hän kuitenkin ilahtuu myös tunteitten ilmaisuna annetuista kukkasista. Rehellisyyttä ja avoimuutta rakastava Jousimies haluaa kuitenkin aina varmistua siitä, että tunne kukkien takana on aito. Pelkät kukkaset eivät siis välttämättä hänelle riitä, ainakaan anteeksipyynnöksi, vaan kaivataan myös suoria sanoja rakkaudesta.


Jupiterin hallitsemaa Jousimiestä kutsutaan jumalten suosikiksi. Mahtavan, mutta hyväntahtoisen Jupiterin värejä ovat indigon sininen ja kuninkaallinen purppura. Azaleat, sinivuokot ja iisopit ovatkin iloisen Jousimiehen kukkasia. Onnetar on myös hänen puolellaan, ja niinpä Jousimiehen tärkein kukka onkin voikukka. Se näyttää kauniilta vain luonnon keskellä tai seppeleessä, mutta sen onnea tuova vaikutus tekee siitä Onnekkaan Jousimiehen oman kukkasen. Lupaavathan vanhat tarinat, että jos saa puhallettua kaikki siemenet irti voikukan siemenkodasta yhdellä ainoalla puhalluksella, toivomus toteutuu.


Voikukan kerrotaan ennustavan myös rakkautta. Jos rakastunut nainen puhaltaa siemenkotaan ja kaikkie siemenet irtoavat, mies rakastaa vain häntä. Jos siemeniä jää kukkaan kiinni, kilpailijoita on vielä näköpiirissä.


Nuoret tytöt voivat myös selvittää voikukan avulla oman kohtalonsa. Se, kuinka monta puhallusta tarvitaan irrottamaan kaikki lentävät siemenet kukasta, määrittää kuinka monta vuotta tytön pitää vielä odottaa omia häitään.

 

Jumalattaret Jousimiehen merkissä:


 
Jousimies

 
 
Tuli-elementin jokeri
  
 
 


Copyright 2013  ©jumalatar.fi - All rights reserved
Kaikki jumalatar.fi -sivuston materiaali on tekijänoikeuslain suojaamaa. Ethän käytä ilman lupaa!