Kalat 20.2.-20.3.
Lempeä - Luova - Idealistinen

Intuitiivinen Kalat on eläinradan viimeinen merkki, ja hänen sanotaankin kantavan mukanaan koko maailmankaikkeuden viisautta. Kyky ymmärtää toisen ihmisen tuskaa on niin syvälle rakennettuna Kalojen sieluun, että hän tekee itsestään helposti marttyyrin yrittäessään auttaa ystäväänsä. 

Kalat on äärimmäisen herkkä ihminen, jonka elämä on äärimmäisyyksien etsintää heti ensi askeleista lähtien. Kalat-lapsi syntyy hyvin usein vaikean tai epätavallisen synnytyksen kautta, kuolemaa koskettaen. Hän ui niin syvissä vesissä, ettei aina ymmärrä itsekään itseään – ehkäpä juuri siksi hän jakaa niin auliisti ymmärrystään toisille.

Kaloista saat siis erinomaisen ystävän, joka taatusti antaa vaikka paidan päältänsä, jos näkee sinun sitä tarvitsevan. Hän tuntuu aistivan toiveesi jo ennen kuin ne pulpahtavat sinun mieleesi, ja kaikki elämän pienimmätkin asiat saavat hänen rinnallaan lisää syvyyttä. Kalat ovat kiinnostuneita kaikista "henkimaailman" asioista ja usein itse kokevat yliaistillisia kokemuksia, näkevät enneunia ja omaavat parantajan kykyjä.

Elämän arkisista rutiineista selviäminen on Kaloille useimmiten niin vaivalloista, että hän yleensä mieluummin viettää päivänsä iloisen boheemissa kaaoksessa, kuin yrittää selvittää ongelmansa - tai vaikkapa edes siivota. Kaloille on hyvin tyypillistä työntää ongelmat syrjään ja teeskennellä että niitä ei ole, ja samalla salaa toivoa, että aika pitäisi niistä huolen. Ongelmien kasaantuessa Kalat sitten helposti vaipuu itsesääliin ja masentuu. Elämisen taakka käykin Kaloille varsin usein niin raskaaksi kantaa, että hän tarvitsee apua selvitäkseen valitsemastaan tiestä. Alkoholi ja huumeet ovat ongelma Kaloille useammin kuin yhdellekään muulle aurinkomerkille.

Herkkyys tekee Kalat haavoittuvaiseksi, mutta samalla äärimmäisen rakastettavaksi. Hänellä on paljon erilaisia ystäviä - hän on ennakkoluuloton, kärsivällinen ja aidosti avoin kaikelle erilaisuudelle. Kalat on erittäin myötätuntoinen ja aistii syvästi toisen ihmisen tuskan. Kalat on parhaimmillaan hyvin epäitsekäs ja lempeä auttaja, joka omistautuu toisen ihmisen hyvinvoinnille. Toisaalta hän saattaa myös helposti olla hyväksi käytettävissä, hänen ei ole helppo sanoa ei kenellekään. Kalat myös rakastaa omaa marttyyriuttaan niin, että pyrkii tekemään toiset ihmiset niin riippuvaisiksi itsestään, että nämä pysyisivät jatkuvasti heikkoina, hänen autettavinaan. Vasta kypsyttyään elämän haasteissa Kalat pystyy löytämään ihmissuhteita, jotka perustuvatkin tasapainoon ja voimaan, eivätkä enää kenenkään heikkouteen.

Herkkyys lisää Kalojen luovuutta, ja vaikka hän ei käyttäisikään vilkasta mielikuvitustaan taiteen tai musiikin tekemiseen, osaa hän tehdä elämästä rikasta läheisilleen. Kauneus ja rakkaus koskettavat häntä aina syvältä.

Rakkaus

Kalat on todella huomaavainen kumppani, joka saa partnerinsa pyörälle päästään intuitiivisuudellaan ja salaperäisyydellään. Hän tuntuu aavistavan ennalta kumppaninsa toiveet ja tekee paljon sen eteen, että toinen tuntisi hänen rakkautensa kaikkialla. Hän on romantikko, joka uskaltaa osoittaa tunteensa avoimesti ja näyttävästi, ja osaa todella muuttaa ihmissuhteen palaksi taivasta maan päällä. Mutta samalla kun hän yrittää niin kovasti olla marttyyri puolestasi, hän salaa sisimmässään halveksii heikkouttasi. Saattaa olla vaikeaa ajatella, että jos joutuu Kalojen ihailun kohteeksi, on läpikäymässä jonkin asteisia ongelmia omassa itsessään, mutta niin sodassa kuin rakkaudessakin (vaikka Kalat onkin tyypillinen hippiaatteen edustaja joka mieluummin rakastelee kuin sotii, ja pyrkii välttämään riitaa viimeiseen asti) on terveellistä aina silloin tällöin pysähtyä peilin eteen ja miettiä omia motiivejaan.

Parhaiten Kalojen rinnalla pärjäävät itsekin tunteelliset veden merkit, kaksi Kalaa saa yhdessä aikaan universumin täydellisintä rakkautta, mutta myös maan merkit voivat onnistua rakentamaan Kalojen kanssa hyvän ja tasapainoisen suhteen. Tulen merkit voivat kokea Kalojen kanssa kiihkeän, mutta ennen pitkää ohimenevän rakkauden, jota kumpikaan ei koskaan unohda. Ilman merkit vaativat aika paljon tukea muilta planeettasijainneilta, ennen kuin yhteiselo Kalojen kanssa voi edes teoriassa sujua.

Elementti: VESI
Planeetta: Neptunus
Onnen väri:
meren vihreä, violetti
Luonne: muuttuva
Onnen kivi: 
helmi
Laatu: feminiininen, negatiivinen
Onnen päivä: 
keskiviikko
Avainsanat: herkkyys, haavoittuvuus, tunteellisuus, taide
Onnen numero: 12
Terveys: Kalat hallitsee jalkateriä. Psykosomaattisia vaivoja, taipumusta depressioon ja alkoholismiin.
Sielujen sympatia: 
Rapu, Skorpioni, Kauris, Kalat
Haasteellinen suhde: 
Oinas, Kaksoset


Kalojen onnenkukat

Orvokki

 

Kalan kukkaset kuvastavat syviä tunteita.


Kaunis orvokki symboloi vaatimattomuutta, viattomuutta ja kaipausta. Tarun mukaan pääjumala Zeus rakastui Io-nimiseen kauniiseen nymfiin, ja loi orvokkeja koristamaan niitä niittyjä, millä Iolla oli tapana vaeltaa. Suojellakseen rakastajatartaan vaimonsa vihalta Zeus muutti lopulta Ion valkoiseksi hiehoksi ja antoi tälle orvokkiniityn laidunmaaksi. 


Orvokin alkuperäinen kreikkalainen nimi oli Iona, ja ateenalaiset tekivät niistä seppeleitä tärkeimpiin juhliinsa. Muinaisille roomalaisille orvokki oli sen sijaan surun symboli. Se kuvasti vainajaa kohtaan tunnettua syvää kaipausta, ja haudat koristeltiin usein orvokeilla.


Kesiajalla orvokit symboloivat uskollista rakkautta, ja runokilpailujen voittajat kruunattiin orvokkiseppeleillä.


Syvien tunteitten Kalat saa orvokista itselleen oman näköisensä tunteitten tulkin. Taiteellisille Kaloille kaikki kukat ovat myös ehtymätön inspiraation lähde. 


Jumalattaret Kalojen merkissä:
 

 
 
 
Vesi-elementin jokeri
 
 
Copyright 2013  ©jumalatar.fi - All rights reserved
Kaikki jumalatar.fi -sivuston materiaali on tekijänoikeuslain suojaamaa. Ethän käytä ilman lupaa!