Kauris 22.12.-19.1.
Voimakas - Kärsivällinen - Käytännöllinen
 

Totinen, rauhallinen ja salaa sisimmässään erittäin kunnianhimoinen Kauris pyrkii hankkimaan olemassaololleen oikeutuksen suorittamalla ja saavuttamalla menestystä, mainetta ja materiaa. Hän ei hallitse rakkaudentunnustusten romanttisia hienouksia, mutta raataa pitkiä päiviä töissä hankkiakseen perheelleen rahaa, menestystä ja vaikutusvaltaa – se on hänen tapansa osoittaa rakkauttaan. Sitä paitsi, ympäristön ja yhteisön mielipide on hänelle kuitenkin tärkeämpi kuin läheisimpien ihmisten.

 

Kauris ei oikeastaan koskaan saa olla lapsi. Äiti on voimahahmo hänen lapsuudenkodissaan ja vaatii lapsiltaan paljon. Pienille harteille asetetaan alusta asti valtava vastuun taakka, eikä Kauris oikein koskaan tunne olevansa odotusten veroinen. Mutta parhaansa hän yrittää. Hän on tunnollinen, ahkera puurtaja joka paneutuu työhönsä muurahaisen tavoin, unohtaen ympäriltään kaiken muun. Ehkäpä siksi hänestä kehittyykin kyynikko, joka suhtautuu kriittisesti ennen kaikkea itseensä, ja joka äärimmäisen harvoin uskaltaa heittäytyä tunteittensa vietäväksi.

 

Kauris unelmoi suurista saavutuksista ja kauniista asioista - mutta tositilanteessa hän jää helposti näpertelemään arkisten pikkuasioiden pariin sen sijaan että ottaisi riskin ja kokeilisi jotain uutta. Kauriilla on enemmän kunnianhimoa kuin rohkeutta, mutta hän on varsin terävä-älyinen ja vahvatahtoinen, ja sen minkä hän ihmissuhteissa häviää, hän ottaa takaisin maallisessa menestyksessä.

 

Rakkaus

 

Nöyrältä ja vaatimattomalta vaikuttavasta asenteestaan huolimatta Kauris haluaa syvällä sisimmässään tuntea ylemmyyttä ja siksi hän helposti rakastuu "raukkoihin". Kaurislapsi kantaa kotiin kulkukissoja ja siipirikkoja lintuja, aikuisena hän keräilee haavoittuneita ihmisiä. Heitä hoivatessaan hän tuntee itsensä voimakkaaksi – ja saa samalla kokea sitä hellyyttä ja omistautumista, jota hänen äidillään ei koskaan ollut aikaa osoittaa hänelle itselleen. Kauris on kasvanut alemmuudentuntoisena ja oppinut pitämään omat tunteensa piilossa. Hän näkee sisäisen kauneutesi herkemmin kuin kukaan muu, ja maailman murjomat herättävät hänen syvän myötätuntonsa - mutta omien tunteittensa kuvaamiseen hän ei ehkä koskaan löydä sanoja.

 

Kauris on objektiivinen ja tasapuolinen, mutta voi olla läheisilleen hyvinkin armoton, jopa kylmä. Rakastuttuaan hän on kuitenkin uskollinen kumppani, joka varmasti tekee kaikkensa pitääkseen huolta perheestään... ja jos Sinä jaksat väsymättä kertoa hänelle omista tunteistasi ja rakkaudestasi - ja näytät oman voimasi siitä huolimatta että hän haluaisi pitää sinut heikkona - saatat jopa voittaa hänen pelkonsa ja kyvyttömyytensä uskoa olevansa oikeasti rakastettu, ja löydät hänen sisältään lempeän jättiläisen, joka rakastaa sinua syvemmin ja aidommin kuin kukaan muu. Edelleen eleettömästi, mutta ikuisesti.

 

Parhaiten Kauriin sielun syövereistä ottavat selvää maan ja veden merkit, ihannekumppani hänelle olisi tunteellinen Kala tai romanttinen Rapu. Neitsyeen törmätessään Kauris voi kokea maata järisyttäviä tunteita, joiden olemassaolosta hän ei ole uskaltanut edes uneksia. Tulen merkit ovat Kauriille katastrofi.

Elementti: MAA
Planeetta: Saturnus
Onnen väri: 
vihreä, ruskea
Luonne: johtava
Onnen kivi: 
gagaatti, onyksi
Laatu: passiivinen,
negatiivinen
Onnen päivä: 
lauantai 
Avainsanat: organisointi, kunnianhimo, laki, järjestys
Onnen numero: 10
Terveys: Kauris hallitsee polvia ja luustoa. Stressiä, hammassärkyä.
Sielujen sympatia: 
Härkä, Rapu, Neitsyt, Kauris, Kalat
Haasteellinen suhde:
Kaksoset, Vaaka, Jousimies


Kauriin onnenkukat

Muratti, joulutähti, krysanteemi, 

 

Kauriin kukatkin ovat uskollisia!


Varovaisen Kauriin on vaikea uskoa olevansa rakastettu, ja peittääkseen oman epävarmuutensa hän saattaa hakea ihmissuhteissaan ylemmyyttä. Jos Kauris kohtaa ihmisen, joka jaksaa vakuuttaa rakkauttaan, eikä suostu alistettavaksi, hänen rakkautensa uskotaan olevan ikuista.


Uskollisen Kauriin tärkein tunnuskasvi on muratti. Muratti oli muinoin korkeasti arvostettu kasvi, ja runoilijoiden seppeleet sidottiin muratin oksista. Muratin uskottiin suojelevan myrkytyksiltä ja auttavan alkoholin aiheuttamissa vaivoissa. Läheisiään marttyyriuteen asti hoivaavan Kauriin kasviksi muratti sopii siis erinomaisesti.


Muratti liitetään myös hedelmällisyyteen. Se oli myös egyptiläisen auringonjumalan Osiriksen symboli. Osiriksen vaimo oli puolestaan Isis, kuun ja hedelmällisyyden jumalatar. Osiris hallitsi  myös terveyttä ja Isis lääkitsemistä. Tarun mukaan Osiriksella oli ilkeä ja kateellinen veli Seth, joka surmasi veljensä ja sulki tämän ruumiin kiviarkkuun, jonka viskasi Niiliin virran vietäväksi. Arkku kulkeutui merelle asti, ja Isis löysi sieltä miehensä ruumiin. Koska elämän kuoleman jälkeen ei uskottu onnistuvan ilman ruumista, Isis iloitsi valtavasti Osiriksen ruumiin löytymisestä ja alkoi herättää miestään uudelleen henkiin. Seth kuitenkin onnisti varastamaan arkun uudelleen ja paloitteli nyt ruumiin 14 kappaleeseen heittäen palaset ympäri Egyptiä. Toisen tarun mukaan Isis keräsi kaikki palaset ja rakensi niistä Osiriksen uudelleen, mutta koska kalat olivat syöneet tämän sukuelimet, ruumis jäi vähän vajaaksi. Sen vuoksi Osiris ei enää palannut maan päälle, vaan jäi manalan hallitsijaksi. Toinen versio kertoo, että Isis hautasi palaset löytöpaikalleen ja varmisti näin maalle ikuisen hedelmällisyyden.


Osiriksen tarusta johtuu varmasti paljolti se, että murattia pidetään hedelmällisyyden, avioliiton ja jälleensyntymän symbolina. 

 

Jumalattaret Kauriin merkissä:
 
 
Kauris

 
 
 
 
Maa-elementin jokeri
Copyright 2013  ©jumalatar.fi - All rights reserved
Kaikki jumalatar.fi -sivuston materiaali on tekijänoikeuslain suojaamaa. Ethän käytä ilman lupaa!