Oinas    Härkä   Kaksoset   Rapu   Leijona   Neitsyt   Vaaka   Skorpioni   Jousimies  Kauris   Vesimies   Kalat 

Leijona 23.7.-22.7.
Antelias - Avoin - Ylpeä
 

Auringon hallitsema Leijona on jumalten suosikki. Kaunis, seksikäs ja säteilevän energinen tähtikartan kuninkaallinen – joka myös itse tietää oman arvonsa. Ylpeänä ja ylväänä Leijona tahtoo erottua joukosta. Pienestä pitäen hän on joukon johtaja ja paras kaikessa. Toimiminen taustajoukoissa ei kuulu Leijonan kuvioihin, ja tiimityöskentelyynkin hän kykenee vain silloin, jos saa olla tiimin johtaja. Leijonan varpaat ovat varsin herkät – niille ei kenenkään kannata tallata.

 

Ystävyytensä Leijona antaa armeliaasti vain niille, jotka muistavat alinomaa tuoda esiin hänen erinomaisuutensa ja ylistävät häntä siitä. Mutta sille, joka osaa häntä käsitellä, ja antaa hänen loistaa, Leijona on hurmaava kumppani, jolla on jalo ja lempeä sydän.

 

Leijonalle maailma on näyttämö, jolla hän tahtoo loistaa pääosassa. Leijona janoaa mainetta ja kunniaa, hän haluaa tavoitella tähtiä ja saavuttaa yleisönsä jakamattoman suosion - olkoonpa yleisönä sitten vaikka vain yksi ihminen. Kuitenkin Leijonan elinehto on ihminen, joka uskoo häneen ja hänen unelmiinsa. Vaikka hän näyttää ulospäin itsevarmuuden perikuvalta, hän on itse asiassa hyvin riippuvainen toisten ihmisten hyväksynnästä, rakkaudesta ja tunnustuksesta. Hyvin usein taustalla on ongelmallinen isäsuhde - lapsuus, jolloin Leijona ei koskaan kokenut olevansa tarpeeksi hyvä isänsä silmissä. Niinpä hänen loppuelämänsä meneekin todistaessa itselleen, että hän on, isästä huolimatta, jotakin erikoista.

 

Tämä sisäinen näyttämisen pakko tekee kuitenkin Leijonasta myös hyvin vitaalisen ja elämää rakastavan ihmisen, jonka kanssa aika ei todellakaan käy pitkäksi. Päämäärätietoisena ja sinnikkäänä hänellä on myös kyky toteuttaa visionsa. Mutta ikuinen keikari – ja snobi – hän kyllä on.

 

Rakkaus

 

Leijona pursuaa energiaa ja haluaa ihmissuhteissaankin olla ylivertainen. Hän on antelias, huomaavainen ja saa kumppaninsa tuntemaan itsensä rakastetummaksi kuin koskaan ennen. Ja niin kauan kuin kumppani jaksaa palvoa tätä kuninkaallistaan ja nostaa hänet jalustalle, on Leijonaa hurmaavampaa partneria vaikea kuvitella. Hän on myös äärimmäisen lojaali ystävä ja puolustaa läheisiään henkeen ja vereen - niin kauan kuin itse kokee heidän olevan hänen luottamuksensa arvoisia.

 

Leijona rakastaa rakkautta ja haluaa ylläpitää suhteen ensihetkien huumaa niin kauan kuin mahdollista. Hän on hyvin romanttinen ja antaa (ja saa) mielellään upeita lahjoja. Hän haluaa kuitenkin olla johtaja myös parisuhteessaan, ja on helposti dominoiva. Hän tarvitsee rinnalleen ihmisen, jolla on vahva itsetunto - mutta joka ei itse tarvitse valtaa parisuhteessa, vaan kykenee antaa Leijonan loistaa. Paras tapa pitää Leijona hyvällä tuulella on häpeilemätön imartelu - hän uskoo kaiken kauniin, mitä keksit hänestä sanoa. Mutta valitettavasti hänen nälkänsä on tässä suhteessa tyydyttämätön. Jos sinun palvontasi lakkaa, hänestä voi tulla varsin hankala kumppani – joka helposti kääntyy etsimään kaipaamansa ihailua muualta.

 

Parhaita kumppaneita tuliselle Leijonalle ovat kaikki tulen merkit: Oinaat, Jousimiehet ja myös toiset Leijonat, vaikka valtataistelu saattaakin kääntyä aika kiihkeäksi. Myös virkistävä Kaksonen ja romanttinen Vaaka sopivat hyvin rauhoittamaan ja tasapainottamaan Leijonaa.

Elementti: TULI
Planeetta: Aurinko
Onnen väri: kulta, oranssi
Luonne: kiinteä
Onnen kivi: rubiini, kissansilmä
Laatu: maskuliininen, positiivinen
Onnen päivä: sunnuntai
Avainsanat: näyttävyys, estradit, luovuus, ypeys
Onnen numero: 5
Terveys: Leijona hallitsee sydäntä ja verenkiertoa. Verenpainetta, ruoansulatusvaivoja. Hyvä vastustuskyky.
Sielujen sympatia: 
Leijona, Jousimies
Haasteellinen suhde: Neitsyt

Leijonan onnenkukat

Kehäkukka, auringonkukka, begonia, pioni

 

Leijonan kukat liekehtivät!


Auringon hallitsema Leijona antaa itsekin näyttäviä kukkakimppuja lahjaksi, ja tekee lahjastaan myös ison numeron. Jos annat Leijonalle kukkia, valitse siis suuria, komeita kimppuja. Sellaisia, joita Leijona voi ylpeänä esitellä toisillekin.


Keltainen, kulta, oranssi ja auringonlaskun säihkyvä punainen ovat Leijonan värejä. Suuret ja näyttävät puutarhan katseenkerääjät ovat Leijonalle tyypillisiä kukkia: auringonkukka, begonia ja pioni hehkuvat Leijonan tavoin omassa loistossaan. 


Kreikkalaisessa mytologissa kerrotaan Clytie-nymfistä, joka oli rakastunut auringon jumala Heliokseen niin palavasti, että seurasi tämän vaellusta läpi taivaankannen kaiket päivät, rakkautensa kuihduttamana. Helios ei vastannut nymfin tunteisiin, mutta antoi tälle ikuisen elämän muuttamalla hänet auringonkukaksi. Auringonkukka onkin sammumattoman rakkauden symboli.


Leijonan tärkein kukka on kuitenkin kehäkukka. Sen sanotaan olevan auringon oma kukka, joka kukkii ympäri vuoden. Joissakin kulttuureissa kehäkukkaa käytetään surun symbolina, koska kukka itkee: se kerää kastepisaroita illalla terälehtiensä sisään, ja aamulla kukan auetessa ne tippuvat kyynelten tavoin kukasta maahan. Intiassa kehäkukkaan liittyy taru Gondmuli-jumalasta, joka houkutteli mukaansa toisen jumalan vaimon. Ankarassa taistelussa tuo toinen jumala tappoi Gondmulin katkaisemalla tämän pään. Vaimo itki katkeria kyyneleitä, kun häntä raahattiin takaisin kotiin ja tiputti hiuspinninsä maahan, siihen paikkaan nousi ensimmäinen kehäkukka, vaimon kyynel terälehdillään. Jumalattaret Leijonan merkissä:

Leijona

 
 
 
Tuli-elementin jokeri

Copyright 2013  ©jumalatar.fi - All rights reserved
Kaikki jumalatar.fi -sivuston materiaali on tekijänoikeuslain suojaamaa. Ethän käytä ilman lupaa!