Oinas 21.3.-19.4.
Itsenäinen - Itsevarma - Dynaaminen
 

Astrologisen eläinradan ensimmäinen merkki on tulinen Oinas. Oinaan merkissä syntynyt ihminen rakastaa haasteita, ja sodan jumala Marsin vaikutus elämässä näkyy siinä, että Oinas usein kokee joutuvansa taistelemaan asemastaan läpi koko elämänsä luottaen vain itseensä ja omiin voimiinsa, älyynsä ja rohkeuteensa - joita kaikkia hänelle toki onkin suotu enemmän kuin tarpeeksi. Oinas on rehellinen, ennen kaikkea itselleen ja hyvin sitoutunut omiin visioihinsa ja periaatteisiinsa. Oinas arvostaa rehellisyyttä ja kunniallisuutta niin paljon, ettei kykene lainkaan hyväksymään niiden puutteita muissakaan ihmisissä. Luonteen heikkous ei herätä Oinaassa minkäänlaista sympatiaa.

Oinas haluaa tehdä asiat omalla tavallaan, ja hän soveltuu erinomaisesti itsenäiseen työskentelyyn. Ryhmätyöskentelyyn Oinas soveltuukin ainoastaan silloin, jos hän saa olla ryhmän johtaja. "It's my way or no way" – teen sen omalla tavallani tai en ollenkaan, voisi hyvinkin olla aurinkomerkki Oinaan keksimä lausahdus.

 

Oinas rakastaa toimintaa ja vaihtelua. Jos ympäristö alkaa tuudittautua liian tasaisen turruttavaan hyvänolon tunteeseen, on Oinas se joka pomppaa ylös ja ehdottaa jotakin uutta ja piristävää. Rutiinit ja yksitoikkoisuus ovat Oinaalle tappavia, hän kohtaa mielellään uusia asioita ja kokeilee sellaista, mitä kukaan muu ei vielä ole tehnyt. Oinas on vakaasti sitä mieltä, että jos hän vain haluaa, hän osaa mitä tahansa – ja on usein siinä myös oikeassa. Tämä Oinaan halu – ja kyky – sukeltaa uusiin asioihin tekee hänestä innovatiivisen tiennäyttäjän, jolle ensin ehkä pudistellaan päätä, mutta jonka esimerkkiä myöhemmin seurataan. Ikävä kyllä Oinaalta puuttuu joustavuus tässä asiassa tyystin. Jos hän ei pääse tekemään asioita omaan tahtiinsa, hän ärsyyntyy erittäin helposti - ja luopuu koko leikistä.

 

Oinas on spontaani, impulsiivinen, suora ja itsevarma. Hän uskoo positiivisen ajattelun voimaan - ja itseensä. Hän vihaa sairastamista, eikä halua olla millään lailla riippuvainen kenestäkään. Omien rajojen hyväksyminen voi olla Oinaalle täysin ylivoimaista. Arvostelu saa hänet kiehumaan. Onnekseen hän on yleensä niin älykäs ja monipuolisesti lahjakas, ettei joudu kuuntelemaan kritiikkiä kovin paljon - muutoin kuin ehkä perheenjäseniltään, jotka saattavat jäädä kaipaamaan enemmän hellyyttä ja tunteiden osoittamista. Oinaalla kun on niin kiire toteuttaa itseään, ettei hän aina ehdi huomaamaan toisten ihmisten tarpeita.

 

Rakkaus

 

Rakastunut Oinas on ehdoton ja tulinen kumppani, jonka kanssa elämä ei taatusti ole tylsää, mutta joka aivan varmasti pyrkii hallitsemaan ja määräilemään partneriaan. Oinas on yleensä hyvin seksuaalinen, mutta puolisona kuitenkin uskollinen ja luotettava. Oinas on rakkaudessaan idealistinen ja valmis tekemään paljon työtä suhteensa eteen. Nuoruuden ehdottomuus vähän laantuu ikävuosien myötä, ja Oinas oppii antamaan elintilaa myös kumppanilleen. Vaativa ja kriittinen hän on kuitenkin niin puolisoaan kuin lapsiaankin kohtaan koko ikänsä.

 

Impulsiiviselle ja kiihkeälle Oinaalle sopii kumppaniksi joustava ja itsetunnoltaan vahva kumppani, joka tyytyy taustavaikuttajan asemaan, mutta ei alistu Oinaan edessä. Oinas haluaa olla perheen ykkönen, mutta kyllästyy, jos kumppani ei anna mitään haasteita. Horoskooppimerkeistä Oinaalle soveltuvat parhaiten Vaaka ja Jousimies, hyviä kumppaneita ovat myös Leijona, Kaksonen ja Vesimies.

Elementti: TULI
Planeetta: Mars
Onnen väri: punainen
Luonne: johtava
Onnen kivi: rubiini, timantti
Laatu: positiivinen, maskuliininen
Onnen päivä: tiistai
Avainsanat: aktiivisuus, kommunikointi, aloitteellisuus, äly
Onnen numero: 1
Terveys: Oinas hallitsee päätä. Päänsärkyjä, migreeniä.
Sielujen sympatia: Vaaka, Jousimies
Haasteellinen suhde: Härkä, Neitsyt

Oinaan onnenkukat

Keisarinkruunu, tulppaani, unikko, neilikka.

 

Punainen on Oinaan onnen väri, ja sen vuoksi hänelle sopivat punaiset kukkaset. Oinas ei ole romantikko, mutta hänellä on taiteilijan sielu ja hän arvostaa tyyliä ja kauneutta. Tuli-elementtiä edustavalle Oinaalle sopivia kukkia ovat keisarinkruunu tulisena hehkuvine väreineen ja punaiset tulppaanit intohimoisen hstoriansa ansiosta. Fuksia on Oinaan kukka voimakkuutensa vuoksi. Oinas osaa arvostaa myös iättömän tyylikästä neilikkakimppua.


Tarut kertovat, että tulppaani syntyi persialaisen sankarin Farhadin veripisaroista. Hän rakastui niin tulisesti Shirin-nimiseen neitoon, ettei itsekään halunnut elää saatuaan tiedon morsiamensa kuolemasta. Hän ratsasti hevosellaan jyrkänteen reunan yli saadakseen olla yhdessä rakastettunsa kanssa. Jokaisesta veripisarasta, joka imeytyi maahan hänen haavoistaan ennen hänen kuolemaansa kasvoi verenpunainen tulppaani todistamaan hänen täydellisestä rakkaudestaan.


Idässä neilikkaa käytetään kosijan valinnassa: jos kahden miehen välillä on vaikea valita, täytyy neilikat nimetä heidän mukaansa - ja se joka kestää pidempään, on voittaja.

 

Jumalattaret Oinaan merkissä:

 
 
Oinas

 
 

 
 
 
 
 
 
TULI-elementin jokeri
 
 
 
Copyright 2013  ©jumalatar.fi - All rights reserved
Kaikki jumalatar.fi -sivuston materiaali on tekijänoikeuslain suojaamaa. Ethän käytä ilman lupaa!