Yemaja - afrikkalainen meren jumalatarKuva: "Eurynome and Ophion"
©Jonathon Earl Bowser
Yemayan oma poika Orunga raiskasi julmasti oman äitinsä. Yemaya pakeni vuoren huipulle ja kirosi poikaansa niin kauan kunnes tämä kuoli. Murheellisena Yemaya otti hengen myös itseltään. Kuollessaan hän synnytti 15 jumalaa, ja synnytyksessä purkautunut lapsivesi sai aikaan niin suuren tulvan, että koko maailma peittyi sen alle, ja syntyi seitsemän valtamerta ja Yemajan ruumiista syntyivät ensimmäiset ihmiset. Yemaya muuttui meren jumalattareksi, ja hänen ensimmäinen lahjansa ihmisille oli simpukankuori, jonka sisältä voi kuulla Yemayan äänen.

Yemaya suojelee kaikkia merenkulkijoita. Kerrotaan että jos merelle laskee pienen veneen ja esittää toivomuksen, Yemaya nielaisee veneen jos aikoo toteuttaa toiveen, mutta palauttaa veneen rantaan, jos toivetta ei voi toteuttaa.

Yemaya on myös uuden ajan alkamisen jumalatar. Yemayan kultti levisi orjalaivojen mukana Amerikan mantereelle ja häntä palvotaan vieläkin monissa Etelä-Amerikan kulttuureissa.

Yemaya muistuttaa, että elämä kulkee sykleissä. Vuoksen ja luoteen vaihtelut ovat läsnä myös henkisessä kehityksessäsi. On aikoja, jolloin voit vain antautua aaltojen kannettavaksi, toisinaan taas joudut taistelemaan niitä vastaan. Elämän syvässä meressä ilo pisaroi pieninä saarekkeina, joissa pääset hetkeksi lepäämään, ennen kuin pyörre taas kiskaisee sinut mukaansa. Opettele hyväksymään elämänvirran vaihtelut ja elä jokainen tunne loppuun asti, jotta pystyt päästämään irti, kun on taas aika jatkaa matkaa.

Yemaya kertoo myös, että hänen merensä on yhden ihmisen totuutta suurempi. Samalla tavalla kuin menneestä on hyvä päästää irti jotta uusille mahdollisuuksille on tilaa, voi joskus olla viisasta päästää irti omasta totuudesta silloin, kun se satuttaa muita. On tärkeämpää olla rakastettu kuin oikeassa, sanoo Yemaya. Jos sinun totuutesi talloo jalkoihin toisten ihmisten olemassaolon oikeudet, olet ihmisenä suurempi, jos kunnioitat toisia ihmisiä ja heidän tarpeitaan ensin ja omaa totuuttasi vasta sitten. Yemayan suojelemassa elämän meressä kaikkien ihmisten totuudet ovat saman arvoisia.

Ympäröi itsesi jumalatar-energialla! Tässä esimerkkejä verkkokauppamme Sisäinen jumalatar® -tuotteista:
 

Mikä jumalatar sisälläsi haluaa tänään tulla esiin?
Sisäinen jumalatar® 
kirja ja kortit  44,70€
Lue lisää
Tilaa tästä

Sisusta häikäisevän kauniilla Jonathon Bowser -tekstiileillä!
Paneeliverhot alk. 119,00€

Lue lisää
Tilaa tästä

Ympäröi itsesi jumalatar-energialla aamusta iltaan! 
Sisäinen jumalatar®-muki eri väreissä  12,90€
Lue lisää
Tilaa tästä

Onnenpäiväkalenteri horoskooppimerkin mukaan tai personoituna!
alkaen 24,90€
Lue lisää
Tilaa tästä
Copyright 2013  ©jumalatar.fi - All rights reserved
Kaikki jumalatar.fi -sivuston materiaali on tekijänoikeuslain suojaamaa. Ethän käytä ilman lupaa!