Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Elementti: 
MAA
Planeetta: 
Venus
Onnen väri: 
vihreä, sininen
Luonne: kiinteä
Onnen kivi: 
smaragdi,
topaasi
Laatu: 
feminiininen,
negatiivinen
Onnen päivä:
perjantai
Avainsanat: 
juurevuus,
nautinnot,
materialismi
Onnen
numero:
 2
Terveys: Härkä
hallitsee kurkkua.
Nielutulehduksia,
ylipainoa.
Sielujen
sympatia:
Härkä, Neitsyt,
Kauris
Haasteellinen
suhde: 
Oinas, 
Kaksoset, 
Jousimies


Härän onnenkukat

Ruusu, omenankukka

Härän kukka on ruusu! Romanttinen Härkä rakastaa kukkia, ja mitä enemmän ja mitä näyttävämpiä
ruusuja hän saa, sitä onnellisempi
hän on. Ahkera Härkä ottaa mielellään kukkakimpun palkinnoksi työstä, ja myös rakkautta kannattaa Härälle viestiä näyttävän ruusukimpun avulla. Ruusu on rakastavaisten symboli, ja
siitä kerrotaan tarinoita luomisen
ajoista asti. Sanotaan, että Aatamin ja Eevan karkottaminen paratiisista oli
niin katkera paikka, että ruusu
kasvatti itselleen piikit. Afrodite puolestaan muutti alun perin
valkoisen ruusun punaiseksi
juostessaan kuolevan rakastajansa avuksi. Hän astui ruusun piikkien
päälle, ja jumalattaren jaloista valunut veri muutti ruusut punaisiksi.

Cleopatran ihastus ruusuihin vain
lisäsi ruusun symbolivoimaa 
rakkauden merkkinä. Hänen 
kerrotaan viihdyttäneen Markus Antoniusta polveen asti ulottuvassa ruusunlehtikylvyssä.

Venuksen hallitsema Härkä osaa kuitenkin arvostaa myös herkkyyttä. Venuksen kukaksi mainittu päivänkakkara nostaa hymyn Härän silmiin asti. Ruiskukka saa hänet herkistymään, ja omenapuun
hennon valkoisen kukan kerrotaan lisäksi tuovan Härälle onnea.

 

 

Härkä 20.4.-20.5.

Rakastava - Luotettava - Uskollinen
 

Vahvatahtoinen Härkä on eläinradan toinen merkki, jonka tunteita hallitsee kauneuteen, hedelmällisyyteen ja äitiyteen liitetty Venus. Härkä on kärsivällinen ja järkkymätön luonne, joka kykenee suorastaan käsittämättömään omistautumiseen, pitkäjänteisyyteen ja sinnikkyyteen. Kerran tavoitteensa asetettuaan Härkä menee läpi sen kuuluisan harmaan kiven saavuttaakseen haluamansa, eikä hänen kurssiaan heilauta oikeastaan yhtään mikään.

 

Härkä on hyvin käytännöllinen luonteeltaan, ja hän tahtoo nähdä konkreettisia tuloksia ponnisteluistaan. Härkä on enemmän sinnikäs toteuttaja kuin suuri visioija – hänen omat villeimmät unelmansa koskevat todennäköisimmin rahaa, hyvinvointia ja turvallisuutta. Härkä on usein taiteellisesti lahjakas, mutta todennäköisesti toteuttaa luovuutensa jossain konkreettisessa muodossa – esimerkiksi puuseppänä. Härkä on ennen kaikkea nautiskelija, ja vaikka hän saattaakin työskennellä hyvin pitkäjänteisesti saavuttaakseen haluamansa, hän kaikkein mieluiten uppoutuu hyvän ruoan ja muiden fyysistä nautintoa tuovien puuhien pariin, ja osaa tehdä myös laiskottelusta suurta taidetta.

 

Pohjimmiltaan Härkä on tarpeissaan yksinkertainen, kaupungin ihmisvilinässä huonosti viihtyvä, maanläheinen ihminen. Hänellä on hyvin voimakas tarve tuntea olonsa turvalliseksi, hän rakastaa perinteitä ja arvostaa kotia yli kaiken. Hän omistaa mielellään niin asioita kun ihmisiäkin, eikä muuta elämässään yhtään mitään, ennen kuin on aivan pakko. Härkä osaa kuitenkin eläinradan merkeistä ehkä parhaiten ottaa ilon irti elämän yksinkertaisista perusasioista, eikä ole kovin vaativa ihmissuhteissaan.

 

Rakkaus

Ruumiinrakenteeltaankin jykevä, paksuniskainen Härkä on jääräpää myös ihmissuhteissaan. Hän suhtautuu avioliittoon erittäin vakavasti, mutta saattaa pilata omansa liiallisella omistushalulla. Härkä kaipaa syvää kumppanuutta, ja saa suurta tyydytystä omistamisesta. Silloin kumppani helposti esineellistyy, eikä sitä ymmärrä oikein kukaan muu kuin ehkä toinen Härkä. Tasapainoiset suhteet Härkä saa aikaan myös muiden maa-merkkien, Neitsyen ja Kauriin kanssa. Myös kaikki veden merkit sopivat Härälle. Tuli ja ilma sekoittavat yksinkertaisen Härän aivan täysin.

 

Isänä ja äitinä Härkä on loistava. Hän on lempeä, rakastava, kärsivällinen ja lapsestaan aidosti ylpeä vanhempi.

 

Jumalattaret Härän merkissä:
 

 
Maa-elementin jokeri